Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ: η χώρα μας μπορεί να πρωτοστατήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής απειλής και να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πράσινης μετάβασης.

O Κώστας Σκρέκας,Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην ομιλία του σήμερα στη Βουλή για τη στρατηγική μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία αναφέρθηκε καταρχάς στην ιστορική απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να προχωρήσει στη γρήγορη απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πράσινης μετάβασης που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας, την απασχόληση, την πραγματική οικονομία.

ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: "Η απολιγνιτοποίηση είναι το μεγαλύτερο πρότζεκτ, ύψους 5 δις, στην Ιστορία της Ελλάδας".

Στο κυριακάτικο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ " στις 02/05/2021, στις σελίδες "business stories" φιλοξενείται συνέντευξη του Κωστή Μουσουρούλη, Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που αφορά στην απεξάρτηση από τον άνθρακα  στις λιγνιτικές περιοχές στη Δυτική Μακεδονία αλλά και τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και την Κρήτη.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 12ης Συνεδρίασης Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑM, 04.02.2021

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 12ης Συνεδρίασης Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑM, 04.02.2021

Στις 04.02.2021 συνεδρίασε για 12η φορά η Συντονιστική Επιτροπή για την κατάρτιση και υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ).

Κατόπιν της έγκρισης της ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκαν τα πρακτικά της 11ης συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής όπως εκπονούνται με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: η Απολιγνιτοποίηση είναι ίσως ο πιο φιλόδοξος στόχος μας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςστην ομιλία του  στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένα πολύ γρήγορο σχέδιο απεξάρτησης από το λιγνίτη:

Εγγραφείτε στο