Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» και των τριών Εδαφικών Σχεδίων που το συνοδεύουν.

Στις 10 Μαΐου 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή  στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» και των τριών Εδαφικών Σχεδίων που το συνοδεύουν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027. 

Κωστής Μουσουρούλης:Τρία τα κορυφαία ζητήματα της ενεργειακής μετάβασης-ασφάλεια εφοδιασμού, απεξάρτηση από τον άνθρακα και ανταγωνιστικότητα

Στις 9 Απριλίου 2022 διεξήχθη η ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα "Απολιγνιτοποίηση! πότε ξεκινά η δίκαιη μετάβαση", στο πλαίσιο του DELPHI ECONOMIC FORUM 2022, με τη συμμετοχή του Κωστή Μουσουρούλη, Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Το πάνελ, στο οποίο συμμετείχαν ο κ. Μανιάτης, πρ.υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Μαλούτας, δήμαρχος Κοζάνης και ο κ.

Kοινή ευρωπαϊκή δράση για πιο οικονομικά προσιτή, εξασφαλισμένη και βιώσιμη ενέργεια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε στις 8 Μαρτίου 2022 ένα σχέδιο για να απεξαρτηθεί η Ευρώπη από τα ρωσικά
ορυκτά καύσιμα πολύ πριν από το 2030
, ξεκινώντας από το φυσικό αέριο, υπό το πρίσμα της
εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Στο σχέδιο REPowerEU περιγράφεται επίσης μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων
τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη
και για την αναπλήρωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου

ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: "Η καθετοποίηση του εξορυκτικού κλάδου στις λιγνιτικές περιοχές δημιουργεί πολλές νέες θέσεις εργασίας".

Η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" φιλοξένησε στις 27/02/2022, άρθρο του Κωστή Μουσουρούλη, Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, με τίτλο " Καθετοποίηση του εξορυκτικού κλάδου στις λιγνιτικές περιοχές".

Κλιματική ουδετερότητα: ο άνθρακας που είναι… θησαυρός!

Το περιοδικό "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ" ,στο τεύχος Φεβρουαρίου 2022, στο αφιέρωμα με θέμα "το στοίχημα της απολιγνιτοποίησης", φιλοξενεί άρθρο του Κωστή Μουσουρούλη, Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δικαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Στο άρθρο αυτό, με τίτ

Εγγραφείτε στο