Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ: Η Φλώρινα θωρακίζεται ενεργειακά με ισχυρές υποδομές φυσικού αερίου

Η κατασκευή του δικτύου ξεκινά το φθινόπωρο του 2021, φέρνοντας το φυσικό αέριο σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανίες

Η ανάπτυξη υποδομών διανομής φυσικού αερίου στη Φλώρινα, ένα έργο κομβικής σημασίας για την τοπική κοινωνία γίνεται πραγματικότητα, το οποίο θα καλύψει τις μεγάλες ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής κατά τη μεταλιγνιτική εποχή.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε στις 18/05/2021 σε ψήφισμα του τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης με 615 ψήφους υπέρ, 35 κατά και 46 αποχές.

Τεσσερα βασικά σημεία χαρακτηρίζουν τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

  • Έμφαση στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες, στις εξόχως απόκεντρες περιοχές και στα νησιά

  • Προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση η δέσμευση για κλιματική ουδετερότητα έως το 2050

  • Καμία χρηματοδότηση για επενδύσεις στους τομείς της καύσης απορριμμάτων και των ορυκτών καυσίμων

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ: η χώρα μας μπορεί να πρωτοστατήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής απειλής και να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πράσινης μετάβασης.

O Κώστας Σκρέκας,Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην ομιλία του σήμερα στη Βουλή για τη στρατηγική μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία αναφέρθηκε καταρχάς στην ιστορική απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να προχωρήσει στη γρήγορη απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πράσινης μετάβασης που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας, την απασχόληση, την πραγματική οικονομία.

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινή συνεδρίαση τεσσάρων Επιτροπών της Βουλής με αντικείμενο την στρατηγική μετάβασης σε μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε σήμερα στη Βουλή ενώπιον τεσσάρων  Επιτροπών με αντικείμενο την στρατηγική μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία. Αναφέρθηκε πρωτίστως στην  πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυβέρνηση, με την ανακοίνωση του ιδίου στον ΟΗΕ, το Σεπτέμβριο 2019, να προχωρήσει σ΄ένα πολύ γρήγορο και τολμηρό πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης, μείωσης της εξάρτησης της χώρας μας ως προς την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον λιγνίτη.

ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: "το Σχέδιο Μετάβασης προχωρά όπως αρμόζει σε μια χώρα που πρωτοστατεί στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής".

Ο Κωστής Μουσουρούλης, Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, συμμετείχε στις 11/05/2021 στο Delphi Economic Forum 2021.

H θεματική της συζήτησης ήταν “DECARBONIZATION MASTER PLAN IMPLEMENTING A FAST TRACK COAL-FREE TRANSITION”, στην οποία συμμετείχε με την Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Βασίλης Αντωνιάδης του BCG, Greece

Εγγραφείτε στο