Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: Το στοίχημα της μετάβασης στην επόμενη μέρα χωρίς άνθρακα θα κερδηθεί

Στη χθεσινή εκπομπή της ΕΡT1 "ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ",που ήταν αφιερωμένη στην κλιματική αλλαγή και την πράσινη μετάβαση, συμμετείχαν ο Κωστής Μουσουρούλης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ο Πέτρος Κόκκαλης,  ευρωβουλευτής του Σύριζα καθώς και ο Λάζαρος Μαλούτας, δήμαρχος Κοζάνης. Εγιναν και παρεμβάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, κ.α.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 12ης Συνεδρίασης Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑM, 04.02.2021

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 12ης Συνεδρίασης Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑM, 04.02.2021

Στις 04.02.2021 συνεδρίασε για 12η φορά η Συντονιστική Επιτροπή για την κατάρτιση και υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ).

Κατόπιν της έγκρισης της ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκαν τα πρακτικά της 11ης συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής όπως εκπονούνται με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού.

Έναρξη της διαβούλευσης επί του Eννοιολογικού Υπομνήματος (CONCEPT PAPER) του Προγράμματος ΔΑΜ 2021-2027.

Έναρξη της διαβούλευσης με τους θεσμικούς εταίρους, τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες επί του Εννοιολογικού Υπομνήματος  (CONCEPT PAPER) του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027.

https://www.sdam.gr/sites/default/files/2021-04/CONCEPT%20PAPER_%CE%A0%CE%94%CE%91%CE%9C%20%CE%A4%CE%95%CE%9B_0.pdf

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: πρόκειται για ένα ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση του παραγωγικού προτύπου των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Στην  διαδικτυακή εκδήλωση του ΙΕΝΕ με θέμα «Ο Δρόμος προς την Απολιγνιτοποίηση: Προβλήματα, Προκλήσεις και Ευκαιρίες», στις 18 Μαρτίου 2021, ο Κωστής Μουσουρούλης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας καταρχάς ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία που εμφανίζεται τώρα για να επιτευχθεί η καλύτερη προοπτική ανάπτυξης και μετασχηματισμού, και στη συνέχεια, ανέπτυξε διεξοδικά το σχέδιο για τη μετάβαση σε μια κλιμα

ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: Εφαρμόζουμε ένα συνεκτικό σχέδιο για την αδιάλειπτη και αδιατάραχτη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων

Ο Κωστής Μουσουρούλης, Προέδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης,  σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο REAL.GR, αναφέρθηκε στο κρίσιμο ζήτημα της τηλεθέρμανσης που ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό τις υπό μετάβαση περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Ακολουθεί το άρθρο. 

 

Εγγραφείτε στο