Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στις λιγνιτικές περιοχές

Στις 21/09/2021 αναρτήθηκε στη Διαύγεια η Απόφαση Α.Π.: 6418, 21.09.2021 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την Έγκριση Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για την Δράση «Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 6 του  Συνεχιζόμενου Χρηματοδοτικού Προγράμματος με τίτλο “Χρηματοδότηση έργων και Δράσεων για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος στις Π.Ε.

Νέα δράση με το Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στις λιγνιτικές περιοχές

Με απόφαση που υπέγραψε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ξεκινάει η νέα δράση «Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Πράσινου Ταμείου, με την οποία προσκαλούνται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς με υψηλή εξάρτηση από τον λιγνίτη να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στρατηγικής διαφοροποίησης.

ΠΡΑΚΤΙΚA 14ης Συνεδρίασης Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑM, 03.06.2021

ΠΡΑΚΤΙΚA 14ης Συνεδρίασης Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑM, 03.06.2021

Στις 03.06.2021 συνεδρίασε για 14η φορά η Συντονιστική Επιτροπή για την κατάρτιση και την υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ).

Το Σχέδιο Δράσης του ΥΠΕΝ για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας προβλέπει επιπλέον 10% ενίσχυση για τις λιγνιτικές περιοχές.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει δρομολογήσει το Σχέδιο για την Καταπολέμηση της Ενεργειακής Ενδειας που προβλέπει υψηλές επιδοτήσεις προς όφελος των φτωχότερων νοικοκυριών για εγκατάσταση συστημάτων ενεργειακής αυτονομίας ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά στη στέγη), για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών καθώς και φθηνά τιμολόγια ηλεκρικού ρεύματος με "ενεργειακή κάρτα" στο πλαίσιο του προγράμματος Εξοικονομώ-Καινοτομώ.

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί για τις λιγνιτικές περιοχές, όπου το ποσοστό επιδότησης θα φθάσει το 90%. (Μέτρο 7)

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "Η Ελλάδα βρισκόταν εκ των προτέρων στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά τη διακοπή χρήσης άνθρακα".

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο CNN και στον δημοσιογράφο Fareed Zakaria, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο στόχο του που είναι "... είναι η Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως συνέβη όταν ανακοίνωσε την απόφαση για απολιγνιτοποίηση".

Εγγραφείτε στο