Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 12ης Συνεδρίασης Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑM, 04.02.2021

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 12ης Συνεδρίασης Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑM, 04.02.2021

Στις 04.02.2021 συνεδρίασε για 12η φορά η Συντονιστική Επιτροπή για την κατάρτιση και υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ).

Κατόπιν της έγκρισης της ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκαν τα πρακτικά της 11ης συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής όπως εκπονούνται με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού.

Έναρξη της διαβούλευσης επί του Eννοιολογικού Υπομνήματος (CONCEPT PAPER) του Προγράμματος ΔΑΜ 2021-2027.

Έναρξη της διαβούλευσης με τους θεσμικούς εταίρους, τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες επί του Εννοιολογικού Υπομνήματος  (CONCEPT PAPER) του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027.

https://www.sdam.gr/sites/default/files/2021-04/CONCEPT%20PAPER_%CE%A0%CE%94%CE%91%CE%9C%20%CE%A4%CE%95%CE%9B_0.pdf

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: πρόκειται για ένα ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση του παραγωγικού προτύπου των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Στην  διαδικτυακή εκδήλωση του ΙΕΝΕ με θέμα «Ο Δρόμος προς την Απολιγνιτοποίηση: Προβλήματα, Προκλήσεις και Ευκαιρίες», στις 18 Μαρτίου 2021, ο Κωστής Μουσουρούλης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας καταρχάς ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία που εμφανίζεται τώρα για να επιτευχθεί η καλύτερη προοπτική ανάπτυξης και μετασχηματισμού, και στη συνέχεια, ανέπτυξε διεξοδικά το σχέδιο για τη μετάβαση σε μια κλιμα

ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: Εφαρμόζουμε ένα συνεκτικό σχέδιο για την αδιάλειπτη και αδιατάραχτη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων

Ο Κωστής Μουσουρούλης, Προέδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης,  σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο REAL.GR, αναφέρθηκε στο κρίσιμο ζήτημα της τηλεθέρμανσης που ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό τις υπό μετάβαση περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Ακολουθεί το άρθρο. 

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:H απολιγνιτοποίηση είναι ένα εγχείρημα που μπορεί να υλοποιηθεί με πολλαπλά οφέλη με την βοήθεια της ΕΕ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στις 3 Μαρτίου 2021 σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) με θέμα «Δημιουργώντας θέσεις εργασίας για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ στην εποχή μετά την πανδημία». Στη συζήτηση έλαβαν επίσης μέρος η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Manfred Weber.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ- άρθρο του Κωστή Μουσουρούλη

Σε  άρθρο του στην εφημερίδα  "ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ", ο Κωστής Μουσουρούλης,Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, αναφέρεται στο σχεδιασμό και τις προυποθέσεις για την ομαλή μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα.Ακολουθεί το άρθρο.

Η ομαλή μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα

Εγγραφείτε στο