Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εναρξη των εργασιών της κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη

Ο Κωστής Μουσουρούλης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, παρευρέθηκε στον αγιασμό και τα εγκαίνια των εργασίων της κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη.

Η Επιτροπή προτείνει ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ ύψους 167,8 δισ. ευρώ για το 2022

Προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2022: Επιτάχυνση της ανάκαμψης της Ευρώπης και πρόοδος προς ένα πράσινο, ψηφιακό και ανθεκτικό μέλλον.

Η Επιτροπή πρότεινε σήμερα ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ ύψους 167,8 δισ. ευρώ για το 2022, ο οποίος θα συμπληρωθεί με περίπου 143,5 δισ. ευρώ υπό μορφή επιχορηγήσεων στο πλαίσιο του NextGenerationEU.

Αρχισε η 2η διαβούλευση επί του Προγράμματος ΔΑΜ και των Εδαφικών ΣΔΙΜ

Σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, αρχίζει η 2η διαβούλευση για τα διαμορφωμένα κείμενα Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης (ΕΣΔΙΜ Δυτικής Μακεδονίας, Μεγαλόπολης, Νήσων Βορείου - Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης) καθώς και το 1ο Σχέδιο Προγράμματος ΔΑΜ 2021-2027.

Η διαδικασία διαβούλευσης λήγει στις  25/6/2021.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ: νέα εργαλεία για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της Πολιτικής για την Περιφερειακή και Αστική Ανάπτυξη και μέσω της Πλατφόρμας για τις περιοχές υπό μετάβαση, έχει δημιουργήσει μια σειρά εργαλείων για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο όσον αφορά τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη και κυκλική ανάπτυξη.

ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: "το Σχέδιο Μετάβασης προχωρά όπως αρμόζει σε μια χώρα που πρωτοστατεί στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής".

Ο Κωστής Μουσουρούλης, Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, συμμετείχε στις 11/05/2021 στο Delphi Economic Forum 2021.

H θεματική της συζήτησης ήταν “DECARBONIZATION MASTER PLAN IMPLEMENTING A FAST TRACK COAL-FREE TRANSITION”, στην οποία συμμετείχε με την Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Βασίλης Αντωνιάδης του BCG, Greece

ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: "Η απολιγνιτοποίηση είναι το μεγαλύτερο πρότζεκτ, ύψους 5 δις, στην Ιστορία της Ελλάδας".

Στο κυριακάτικο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ " στις 02/05/2021, στις σελίδες "business stories" φιλοξενείται συνέντευξη του Κωστή Μουσουρούλη, Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που αφορά στην απεξάρτηση από τον άνθρακα  στις λιγνιτικές περιοχές στη Δυτική Μακεδονία αλλά και τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και την Κρήτη.

Εγγραφείτε στο