Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εναρξη των εργασιών της κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη

Ο Κωστής Μουσουρούλης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, παρευρέθηκε στον αγιασμό και τα εγκαίνια των εργασίων της κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη.

Παρόντες ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας του ΕΣΠΑ Γεώργιος Ζερβός, ο Παναγιώτης Μπούρας ,πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης και πρόεδρος της ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε., εκπρόσωποι της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Γίδης Κωνσταντίνος και εκπρόσωποι της εταιρίας EDIL και HENGAS.

Στην τοποθέτηση του, ο Κωστής Μουσουρούλης, υπογράμμισε καταρχάς τον κοινωνικό χαρακτήρα της κατασκευής δικτύου φυσικού χαρακτήρα, λέγοντας επιγραμματικά ότι"...αν ένα έργο δεν γίνεται για το καλό του πολίτη, καλύτερα να μην το κάνεις!."

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις θετικές μελλοντικές προοπτικές,υπογραμμίζοντας ότι χάρη στην μακρόχρονη και επίπονη προεργασία που έχει γίνει για το πρόγραμμα  μετάβασης, μόλις εγκριθούν και "ξεκλειδωθούν" οι πόροι, τα έργα θα τρέξουν πολύ γρήγορα.

Κύριο ρόλο θα παίξει η θυγατρική της 'Εγνατία Α.Ε.' που αναλάβει αποκλειστικά τα έργα στις περιοχές μετάβασης, με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου, που έχει ήδη ενταχθεί στα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Ο  Κωστής Μουσουρούλης υπευθύμισε τα όσα έχουν ήδη επιτευχθεί, την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την ΕΕ ύψους 1,6 δις, την περαιτέρω ενίσχυση των κινήτρων για τις περιοχές σε μετάβαση, το ρόλο της ENTERPRISE GREECE για την υποδοχή και υποστήριξη των επενδύσεων. Αυτά μαζί με το υπάρχον έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό και τις εξοικειωμένες κοινωνίες στις ενεργειακές περιοχές αλλα και η ισχυρή πολιτική βούληση που υπάρχει, εγγυώνται την επιτυχία του εγχειρήματος.

 Για το βίντεο της τοποθέτησης του Κωστή Μουσουρούλη δείτε εδώ.