Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η έγκριση του Σχεδίου "Ελλάδα 2.0" είναι και η αφετηρία για τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στην εκδήλωση για τις δράσεις του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» στην Αρχαία Αγορά παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης που είναι "... στιγμή ιστορική για την Ευρώπη και την Ελλάδα: στην ουσιαστική αφετηρία των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με την ταυτόχρονη έγκριση του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0».

Υπογράμμισε επίσης ότι "...Είναι αλήθεια πως η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες από την κατανομή των κονδυλίων, καθώς δικαιούται περίπου 31 δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και σε δάνεια. Αναγνώρισε όμως και τη δική της ευθύνη, καταθέτοντας από τις πρώτες ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο 175 κρίσιμων επενδύσεων, έργων και μεταρρυθμίσεων.

Μαζί με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ αλλά μαζί και με τις ιδιωτικές επενδύσεις εκτιμούμε ότι τα συνολικά κεφάλαια τα οποία μπορούν να κινητοποιηθούν θα αγγίξουν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε, σε ορίζοντα 7ετίας, να δημιουργήσουμε επιπλέον 200.000 θέσεις εργασίας και πρόσθετη εθνική ανάπτυξη που θα αγγίζει το 7%."

 

Εξάλλου, ο Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσιάζοντας το ενεργειακό κομμάτι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υπογράμμισε τόνισε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια για την ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη, που προβλέπει τη δημιουργία  πάνω από 150.000 θέσεις εργασίας, με στόχο το 2030,  το 67% της ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Στα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επενδύσεις σε δίκτυα, μονάδες αποθήκευσης, εξοικονόμηση ενέργειας κ.α.

Για ολόκληρη την εκδήλωση με τις παρουσιάσεις δείτε εδώ.