Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: Η κατάσταση προόδου του έργου

Η Συντονιστική Επιτροπή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, στη 16η συνεδρίασή της , αποφάσισε τη δημοσιοποίηση έντυπου με σκοπό την παροχή ενιαίας και ομοιογενούς πληροφόρησης αναφορικά με το έργο της Συντονιστικής Επιτροπής καθώς και των εμπλεκόμενων με τη ΔΑΜ φορέων. Στο φυλλάδιο παρουσιάζονται συνοπτικά οι κυριότερες πτυχές του έργου καθώς και των ενεργειών / δράσεων οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Κωστής Μουσουρούλης:"Υπάρχει σχέδιο για τη Δίκαιη Μετάβαση στη μετα-λιγνιτική εποχή "

Ο Κωστής Μουσουρούλης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, στις "Γνώμες" στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" στις 22/09/2021, αναφέρεται στο δύσκολο εγχείρημα της απολιγνιτοποίησης που συντελείται στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας πως οι προϋποθέσεις επιτυχίας συντρέχουν ήδη.

Ακολουθεί το άρθρο:

Νέα δράση με το Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στις λιγνιτικές περιοχές

Με απόφαση που υπέγραψε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ξεκινάει η νέα δράση «Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Πράσινου Ταμείου, με την οποία προσκαλούνται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς με υψηλή εξάρτηση από τον λιγνίτη να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στρατηγικής διαφοροποίησης.

ΠΡΑΚΤΙΚA 14ης Συνεδρίασης Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑM, 03.06.2021

ΠΡΑΚΤΙΚA 14ης Συνεδρίασης Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑM, 03.06.2021

Στις 03.06.2021 συνεδρίασε για 14η φορά η Συντονιστική Επιτροπή για την κατάρτιση και την υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ).

Κωστής Μουσουρούλης: "Η ευημερία θα επιστρέψει στις περιοχές μετάβασης με ένα μοντέλο διαφοροποιημένο και όχι θνησιγενές".

Σε συνέντευξη στην εκπομπή Ο3-ΕΡΤ, ο Κωστής Μουσουρούλης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, αναφερόμενος στις ανησυχίες των κατοίκων στις περιοχές μετάβασης σχετικά με τις μελλοντικές προοπτικές, υπογράμμισε τη σημασία της μετάβασης, λέγοντας ότι..."προβάλλοντας τα σημερινά δεδομένα στο μέλλον, μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι η ευημερία θα επιστρέψει σε αυτές τις περιοχές με ένα μοντέλο διαφοροποιημένο και όχι θνησιγενές.

ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: " Η συγκυρία της απεξάρτησης από τον άνθρακα σίγουρα μπορεί να γίνει ευημερία"

Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, Κωστής Μουσουρούλης, συμμετείχε σήμερα σε πάνελ με θέμα το ερώτημα αν μπορεί η πρόκληση της απεξάρτησης από τον άνθρακα να οδηγήσει σε ευημερία, στο πλαίσιο του κορυφαίου συνεδρίου που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη για τον ECONOMIST. Η γενική θεματολογία του συνεδρίου περιστράφηκε γύρω από τη δυναμική ανάπτυξης που παρουσιάζει η Βόρεια Ελλάδα ως Διαπεριφερειακό Κέντρο.

Εγγραφείτε στο