Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: Το στρατηγικό Σχέδιο Μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή

Ο Κωστής Μουσουρούλης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, σε άρθρο του στο Business Daily αναφέρεται στο σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση μεγάλων επενδύσεων στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης για τη μετάβαση προς μια κλιματικά ουδέτερη και κυκλική οικονομία. Ακολουθεί το άρθρο. 

Πακέτο 2,5 εκατ. ευρώ για τις Ενεργειακές Κοινότητες της Δυτικής Μακεδονίας εντός του 2021

Στην αξία των Ενεργειακών Κοινοτήτων για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, καθώς και στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενίσχυση του θεσμού και την ενθάρρυνση της ανάπτυξής του αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση του ΚΑΠΕ με θέμα «Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην πορεία για την Ενεργειακή ή́ Μετάβαση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής συζητήθηκε το masterplan για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών,

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής συζητήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2020 το masterplan για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών, σε συνέχεια της παρουσίασής του στο Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα, προκειμένου να ληφθούν υπόψη και οι απόψεις των βουλευτών, καθώς –όπως άλλωστε τόνισε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας –και πρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής για την απολιγνιτοποίηση- κ.

Ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε σήμερα το masterplan για την απολιγνιτοποίηση στο Υπουργικό Συμβούλιο

Το masterplan της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, με την ιδιότητα του προέδρου της Κυβερνητικής Επιτροπής για την απολιγνιτοποίηση.

Κ. Μουσουρούλης: Η Δυτική Μακεδονία και η Μεγαλόπολη μετά τη «μονοκαλλιέργεια» του λιγνίτη – Πρώτες θετικές ενδείξεις

Αρθρο στο World Energy News του Κωστή Μουσουρούλη, Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. 

Η Δυτική Μακεδονία και η Μεγαλόπολη μετά τη «μονοκαλλιέργεια» του λιγνίτη – Πρώτες θετικές ενδείξεις

Εγγραφείτε στο